Rottweileren som brugshund

Rottweileren er en brugshund, og der er i den avlsmæssige prioritering ofte lagt meget vægt på hundens brugsmæssige anlæg. En rottweiler, som man ikke arbejder og -samarbejder med, bliver ofte en besværlig hund. Derfor er det vigtigt, at hunden stimuleres gennem arbejde, også selv om den primært er familiehund. Ud over at man får en gladere, mere omgængelig og lydigere hund, kan dette arbejde være indgangen til brugshundesporten, hvor mulighederne for såvel motion som spændende og udfordrende konkurrencer er lige så gode som i enhver anden sportsgren.

 

Her kan man nævne PH programmet, som er af dansk oprindelse, hvorfor der kun kan konkurreres nationalt. Et andet program er IPO, som står for "Internationale Prüfungsordnung". Dette er et konkurrenceprogram, og der konkurreres både nationalt og internationalt. Det er også RKDs officielle program (men uanset, om man blot ønsker at træne hunden på motionsplan eller har ambitioner om egentlig konkurrenceaktivitet, er en af Rottweilerklubbens lokalforeninger det rigtige sted at henvende sig).

 

Men inden du kan starte træning, skal hvalpen dog være færdig vaccineret, hvilket typisk er sket mellem 3 og 4 måneders alderen. Jo yngre hundene er, desto mere modtagelige er de for indlæring. Erfaringen viser, at indlæring tidligt i hundens liv hænger bedre fast.

© 2013 Rottweiler Klubben Danmark