Er du tillidsvalgt i RKD vil vi gerne gøre opmærksom på denne mail vi har modtaget fra DKK.

Kære hundeven og DKK-repræsentant,

Vedr. dit DKK-tillidshverv og gode forhold for egne hunde
Som DKK-tillidspostholder er du repræsentant for Dansk Kennel Klub. Når du udfører dit tillidshverv som eksempelvis ringpersonale, dommer, ID-mærker, bestyrelsesmedlem eller på anden måde repræsenterer DKK, opfatter både hundeejerne og det omgivende samfund dig som Dansk Kennel Klubs forlængede arm og repræsentant. Og det forpligter selvfølgelig – på den gode måde.

Orden i egne hundeforhold
Som DKK-repræsentant er det naturligvis vigtigt, ”at have orden i egne hundeforhold” – og det gælder på alle områder af hundearbejdet: At du optræder med en venlig og professionel adfærd, og at du følger DKK’s love og regler. Desuden skal du naturligvis have hundeetikken i orden, hvilket også indbefatter, at dine egne hunde har ordentlige forhold; dvs. at dine hundes fysiske rammer er gode (hvad enten du holder dem i privatbolig/kennelbygning eller begge dele), at hundene er velpassede, at der er tid og overskud til den enkelte hund – unge som gamle, samt at eventuelle hvalpe socialiseres og miljøtrænes osv.

Selvjustits

Det er altid sundt – lejlighedsvist - at se sig selv og sit eget hundehold efter i sømmene.
Det er nemt at blive lidt ”hjemmeblind” og tænke, at ”det fikser vi i morgen”. Vi ved, at det slider på hjemmet og omgivelserne at have hunde. En hund slider lidt, og flere hunde slider mere. Og selv de mest ansvarsfulde hundeejere/opdrættere kan – ved gennemgang af hundeholdet - opdage, at noget kan optimeres.

Egenkontrol af hundeholdet
Fra Dansk Kennel Klubs side vil vi opfordre alle DKK’s tillidspersoner til at lave ”egenkontrol” af eget hundehold. For at give dig inspiration til at se dit eget hundehold efter i sømmene, har vi indsat links, som du kan følge, til information om kennelbesøg samt Guide til det gode hundehold:
”DKK’s regler for kennelbesøg og kennelinspektion”  og  ”Guide til det gode hundehold”.

Byd altid kennelkontakten velkommen
Rent rutinemæssigt kan du, særligt hvis du har kennelmærke, modtage kennelbesøg.
Ved et eventuelt kennelbesøg gennemgår du og kennelkontakten hundeholdet sammen.
DKK´s kennelkontakt ser blandt andet på hundenes fysiske og mentale trivsel samt at forholdet mellem antallet og typen af hunde, de fysiske rammer og menneskelige ressourcer, er passende. Det er langt fra sikkert, at du modtager kennelbesøg, da vi har mange kenneler at besøge og kun ca. 15 kennelkontakter, men hvis vi er dit område, kan det være, vi kigger forbi.
 

Vi håber, at du tager imod dette inspirationsbrev og budskabet om at ”DKK’s repræsentanter naturligvis går foran med det gode eksempel” i den gode og positive ånd, som det er ment. Og skulle en af DKK’s kennelkontakter komme forbi for at hilse på dig og dine hunde, håber vi, at du byder dem velkommen.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til ovenstående, er du velkommen til at kontakte adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen, som er tovholder for kennelkontaktordningen, direkte på mobil 20668100 eller mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  

Afslutningsvis skal du have en stor tak for din indsats som DKK-repræsentant.

 

Med venlig hilsen

DANSK KENNEL KLUB


Jørgen Hindse

Formand

Fællesmøde i RKD for kredse og udvalg

MØDETID: 09.00 SLUT: ca 16.00

Se dagsorden
Nye regler for optjening af VM point samt ansøgning til Wildcard er offentliggjort og gældende for den nye konkurrence år som træder i kraft efter det netop overståede VM.

Læs mere
Så er hvalpelisten for juli opdatret

© 2013 Rottweiler Klubben Danmark